Selvterapiprogrammer kan have lige så stor effekt som traditionel terapi

Udgivet af Michael d. 3/28/2024

Vi ved alle, at livet kan være en rutsjebanetur af udfordringer, og nogle gange er det svært at finde vejen til indre ro og balance. Men hvad nu, hvis jeg fortalte dig, at du selv kan styrke din mentale trivsel ved hjælp af nogle enkle redskaber?

I en verden præget af teknologiske fremskridt og digital innovation er det ikke overraskende, at vi også ser forandringer inden for psykologisk velvære. Et spændende aspekt ved denne udvikling er muligheden for at være din egen psykolog ved hjælp af digital selvterapi.

Selfspace er en app, der tilbyder digital selvterapi, så nøglen til dit mentale velvære ligger lige foran dig. Jeg mener faktisk, at alle mennesker rummer et potentiale for at udvikle sig i en positiv retning. Jeg har arbejdet som klinisk psykolog de seneste ti år, og noget af det, der er gået op for mig gennem de mange terapisamtaler, jeg har haft i min praksis, er, hvor mange lighedspunkter der rent faktisk er mellem os mennesker, når vi mistrives. 

Det er mange af de samme temaer, der går igen, og mange af de samme redskaber, der efterspørges hos mine klienter. Det er en af grundene til, at jeg selv begyndte at interessere mig for, hvordan jeg som psykolog kan udbrede kendskabet til nogle af de redskaber, man normalt giver klienterne i terapi, så psykologhjælp bliver tilgængelig for flere.

En af fordelene ved digitale selvterapiprogrammer er tilgængelighed. Med appen Selfspace kan man have adgang til terapeutisk støtte når som helst, hvor som helst, hvilket fjerner barrieren for at møde fysisk op hos en psykolog. Det kan især være værdifuldt for dig, hvis du føler dig tilbageholdende med at opsøge traditionel terapi af forskellige årsager, såsom tid, stigmatisering eller økonomiske bekymringer.

Men virker det lige så godt som traditionel terapi? 

Faktisk er der lavet rigtig meget forskning på området både i udlandet og i Danmark, som viser at selvterapiprogrammer kan have lige så stor effekt som traditionel terapi. Så længe man er vedholdende og ikke springer fra undervejs, men sørger for at færdiggøre programmerne.

Livet er for kort til at føle sig fanget i mentale udfordringer. Tag kontrol over din mentale rejse og begynd at skabe det liv, du fortjener. Med Selfspace behøver du ikke vente på forandringer - du starter dem selv.